Ε.ΔΥΜ.ΜΕ.

Αρχική » Η Εταιρεία » Μέλη » Επίτιμα Μέλη

Επίτιμα Μέλη

ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Στην Κοζάνη σήμερα Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.00 συνήλθε το Δ.Σ. της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΕΔΥΜΜΕ) και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Α. Να ανακηρυχθούν, σύμφωνα με το άρθρο 6, αρ.4 του Καταστατικού, ως επίτιμα μέλη της εταιρίας οι κάτωθι σύνεδροι, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις εργασίες του Α΄ Συνεδρίου της, με συνδιοργανώτρια της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και γενικό θέμα «Η Μακεδονία στους νεώτερους χρόνους, 15ος-20ος αιώνας», που έλαβε χώρα στα Γρεβενά από 2-5 Οκτωβρίου 2014:
1. Ο κ. Γεώργιος Νάκος, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, τετιμημένος Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορίας του Δικαίου κ.α., διακεκριμένος νομικός, με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, εστιαζόμενο σε θέματα αρχαίου ελληνικού, βυζαντινορωμαϊκού και μεταβυζαντινού δικαίου.
2. Ο κ. Αγαμέμνων Τσελίκας, διευθυντής επί σειρά ετών του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του ΜΙΕΤ και μέλος της Comité International de Paléographie Grecque, ο οποίος συγκαταλέγεται στους παλαιογράφους διεθνούς κύρους βάσει του έγκυρου έργου και της πολύπλευρης δράσης του. Μέσω αποστολών έχει ασχοληθεί με τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αντιγράφων από χειρόγραφα, μεταξύ αυτών και της Δυτικής Μακεδονίας, προσφέροντας ανεκτίμητη υπηρεσία επί δεκαετίες στο επιστημονικό κοινό. Τέλος, έχει εκπαιδεύσει πλήθος μαθητών στην ελληνική παλαιογραφία.
3. Ο κ. Παναγιώτης Καμηλάκης, σημαίνων λαογράφος και απόγονος του ονομαστού μακεδονομάχου Γεωργίου Καμηλάκη, ο οποίος ασχολείται από 40ετίας με τη Δυτική Μακεδονία, ιδιαίτερα με την περιοχή Γρεβενών, Σερβίων και Βοΐου, γνωρίζοντας βάσει επιτόπιας έρευνας άριστα τον χώρο και τους ανθρώπους του. Έχει συλλέξει σπάνιο υλικό πληροφοριών από έγκυρους «πληροφοριοδότες» της περιοχής, βάσει του οποίου έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες, όπως για τους μαστόρους, την αμπελοκαλλιέργεια, τη ζωοκλοπή, ενώ αναμένονται πολλές ακόμη δημοσιεύσεις από το πλούσιο υλικό που διαθέτει.
Β. Το παρόν πρακτικό να κοινοποιηθεί στα ανακηρυχθέντα επίτιμα μέλη και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρίας.