Ε.ΔΥΜ.ΜΕ.

Αρχική » Δυτική Μακεδονία

Δυτική Μακεδονία

ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΤΟΠΟΣ, ΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ

Περίκλειστη από οροσειρές, λίμνες και ποτάμια, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας, η Δυτική Μακεδονία είναι ένας μοναδικός τόπος, άξια λόγου … Κρύβοντας πανάρχαιους μύθους στα σωθικά της, έχοντας να επιδείξει υπέροχα τοπία για να τα εξερευνήσετε και φιλόξενους κατοίκους, οι οποίοι θα είναι περισσότερο από ευτυχείς να σας αποκαλύψουν τα κρυμμένα διαμάντια μας, πηγαίνετε ακριβώς όπου θα σας οδηγήσει τούτη η Γη των Αντιθέσεων. Σας εγγυόμαστε, ότι θα επιστρέψετε στην πόλη σας με εμπειρίες που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Με εντυπωσιακές οροσειρές και ηπειρωτική μορφολογία (περισσότερες βουνοκορφές στην Ελλάδα), οι οποίες περιμένουν να αποκαλύψουν τις ομορφιές τους, δύο εντυπωσιακούς εθνικούς δρυμούς (Πρέσπες και Πίνδος – Βάλια Κάλντα) και πολλές περιοχές ενταγμένες στο Natura 2000, δάση πυκνά και γεμάτα με καρπούς και άγρια ζώα, τα πολυποίκιλα τοπία της Δυτικής Μακεδονίας θα σας κόψουν την ανάσα. Σε σημαντικό πλεονέκτημα εξελίσσονται οι πλούσιοι υδάτινοι πόροι μας. Ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας, ο Αλιάκμονας, διασχίζει τον τόπο αυτό, ενώ δέκα φυσικές και τεχνητές λίμνες με πανέμορφα, παρθένα οικοσυστήματα και κρυστάλλινα νερά, σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να δροσιστείτε!

Η Δυτική Μακεδονία είναι ένας αρχέγονος τόπος που περικλείει μέσα του μια ιστορία εκατομμυρίων χρόνων. Και ενδιάμεσα έχουν συμβεί πολλά! Από τα εντυπωσιακά απολιθώματα χλωρίδας και πανίδας, τους σημαντικούς προϊστορικούς οικισμούς και τις σπουδαίες αρχαίες πόλεις, με πλούτο ανήκουστο και έντονη ιστορική παρουσία στο μακεδονικό βασίλειο και στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Μέχρι τις βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, κατάγραφα με μορφές αγίων, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και ψηφιδωτά, και τα αρχοντικά πλούσιων Δυτικομακεδόνων εμπόρων της Τουρκοκρατίας, το παρελθόν μας υποδεικνύει το δρόμο για ένα αισιόδοξο και πολλά υποσχόμενο μέλλον!

Βλέπετε, η Δυτική Μακεδονία δεν είναι μόνο καταπληκτικά τοπία και ένας αρχέγονος τόπος, είναι και ο Δυτικομακεδονικός πολιτισμός που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια χιλιάδων χρόνων και έχει να σας προσφέρει ιδιαίτερες εμπειρίες και συγκινήσεις. Ήθη και έθιμα, που οι ρίζες τους χάνονται στο βάθος των χρόνων, μαζί με τους ανθρώπους των χωριών και των πόλεων, σας περιμένουν για να σας μυήσουν και να σας δείξουν έναν διαφορετικό τρόπο διασκέδασης.